Kulturpunktova novinarska školica: Zov na voz

U sklopu radionica audio formi, polaznice i polaznici Školice ove su godine uz mentorsku podršku Klare Berdais osmislile_i i proizvele_i kulturnu radio emisiju "Zov na voz".

pripremio:
Kulturpunkt
FOTO: Eric Nopanen, Unsplash

Kulturpunktova novinarska školica jednosemestralni je obrazovni program u sklopu kojeg mladi autori i autorice imaju priliku usvojiti temeljne vještine novinarskog zanata te znanja o ključnim karakteristikama, povijesnom razvoju i procesima kulturnih i umjetničkih praksi koje nastaju prvenstveno u izvaninstitucionalnom kontekstu.

Potaknuti nedostatkom takvog tipa obrazovnih sadržaja u ponudi formalnih i neformalnih programa, od 2013. godine u program Školice uvodimo radionicu audio formi. Na njima se polaznice i polaznici upoznaju sa specifičnostima i tehnikama proizvodnje sadržaja (priprema, obrada i strukturiranje sadržaja) za konkretni medij te praktičnim radom: struktura priloga za zvučni medij, tehnike snimanja, oblikovanja, predmontaže i montaže zvuka. 

Polaznice i polaznici Školice ove su godine uz mentorsku podršku Klare Berdais osmislile_i i proizvele_i kulturnu radio emisiju Zov na voz. Tako u sklopu emisije reportažu s predstave Ekspozicija Bacača sjenki donosi Filip Kučeković, uz ambijentalni zvuk mizoginije prve subote u mjesecu na Trgu bana Josipa Jelačića s feministkinjom starije generacije razgovara Vida Račić, a s izdavačima uoči Interlibera pričala je pak Marta Agičić. S književnim temama nastavlja Iva Brižan u svom čitanju Knausgardovog eseja Okviri, dok Magdalena Stipković donosi priču o ponovnoj popularnosti gramofonskih ploča. Emisiju zaključuje razmatranje uloge korištenja slušalica i slušanja glazbe u doživljaju gradskog prostora Pavela Gulina Zrnića. Kondukteri i voditelji emisije Zov na voz su Lucas Legović i Karla Šarac.

Mentorstvo, montaža i produkcija: Klara Berdais.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano