Amsterdam, Köln, Zagreb

BADco. najavljuje europska gostovanja kao i drugu premijeru projekta Ima li života na sceni?.

badco_zemlja_630

U sklopu prvog u nizu Salona LABO21, u organizaciji međunarodnog koreografskog centra ICKAmsterdam, BADco. će od 21. do 24. studenog razgovarati o istraživačkom projektu Elementi pred-koreografskog. LABO21 – Europska platforma za interdisciplinarna istraživanja umjetničkih metodologija partnerstvo je BADco.-a, Random Dancea iz Londona, Troubleyna iz Antwerpena i International Choreographic Arts Centrea iz Amsterdama. 

Također, BADco. će od 30. studenog do 1. prosinca na Akademiji medijske umjetnosti u Kölnu održati radionicu pod nazivom It’s Life. Radi se o otvorenoj radionici koja tematizira umjetnost performansa u Jugoslaviji te temporalnost i prostornost suvremenog plesa. Radionicu na poziv prof.dr. Marie-Luise Angerer i dr. Karin Harrasser vode Tomislav Medak, Goran Sergej Pristaš i Nikolina Pristaš.

Osim spomenutih gostovanja, u prosincu će se održati i druga u nizu premijera novog projekta BADco.-a, Ima li života na sceni? – vježbe iz oblikovanja Zemlje, “umjetničkom istraživanju dva povezana skupa problema: stvaranja minimalnih uvjeta za život i činjeničnosti u kazalištu”. Izvedbe su zakazane za 13, 14. i 15. prosinca u prostorima Pogona Jedinstvo. 

Izvor: BADco.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano