Kritičarski podcast: Vježbanje nemogućeg

Prvo izdanje dijaloškog kritičarskog formata posvećeno je monografiji skupine BADco. autorice Une Bauer te umjetničkom radu tog izvedbenog kolektiva.

autori:
Ana Fazekaš i Igor Ružić
kulturpunkt-cover

Autori: Ana Fazekaš i Igor Ružić

Tema prve epizode Kulturpunktovog kritičarskog podcasta je Vježbanje nemogućeg, monografija izvedbene skupine BADco. Autorica knjige je teoretičarka i kritičarka izvedbe Una Bauer, a čine ju razgovori s članicama i članovima kolektiva koji zauzima izuzetno značajno mjesto na izvedbenoj, ali i široj kulturnoj sceni. Nakon dva desetljeća predanog rada, skupina BADco. u 2020. najavila je svoje gašenje,  stoga monografija na svoj način zaokružuje važnu cjelinu u našoj izvedbenoj umjetnosti i njezinoj povijesti. 

Vježbanje nemogućeg izdali su Centar za dramsku umjetnost i kolektiv Oaza, a knjiga uključuje intervjue s Ivanom Ivković, Anom Kreitmeyer, Tomislavom Medakom, Goranom Sergejem Pristašem, Nikolinom Pristaš, Zrinkom Užbinec i Pravdanom Devlahovićem.

Autorefleksija BADco.-a gradivno je tkivo knjige, a u ovom joj se dijalogu pridružuju refleksije kritičara i kritičarke Igora Ružića i Ane Fazekaš. Audiorazgovor s monografije se širi i na njihove susrete sa skupinom te uključuje razmišljanja o poetici i recepciji BADco.-a, o posvećenosti i kolektivnosti, kao i o specifičnom položaju koji zauzimaju u okvirima različitih scena koje su oblikovali. 

Podcast je snimila i pripremila Hana Sirovica..

Autor vizuala je Zoran Đukić.

 

Ovaj program nastaje uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova u sklopu projekta Svijet oko nas – Očuvanje prostora kritike. Podcast je dio programa Kritika – jučer, danas, sutra koji se realizira uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH i Grada Zagreba.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano