Kritičarski podcast: Perspektive glazbene kritike

Na razgovoru nastalom u Kulturpunktovoj suradnji s MBZ-om sudjelovali su kritičari i kritičarke koji pišu o širokom dijapazonu glazbe današnjice.

autor:
Kulturpunkt.hr
mbz2021

Autor: Kulturpunkt.hr

Na tribini Od klasike do undergrounda. Perspektive, alati i prepreke glazbenih kritičara za 21. stoljeće, nastaloj u Kulturpunktovoj suradnji s Muzičkim Biennaleom Zagreb, sudjelovali su kritičarke i kritičari različitih generacija i profila.

Polazeći od vlastitih kritičarskih i slušateljskih iskustava, Dijana Grubor, Trpimir Matasović i Antonio Pošćić uz vodstvo Nine Čalopek govorili su o kontekstima koji su oblikovali njihove pristupe glazbi i pisanju o njoj, zajednički promislivši perspektive glazbene kritike u medijskom i društvenom okruženju koje se neprestano mijenja. Tribina se održala na terasi Močvare u sklopu srpanjskog programa MBZ-a.

Podcast je snimila i pripremila Hana Sirovica.

 

Ovaj program nastaje uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova u sklopu projekta Svijet oko nas – Očuvanje prostora kritike. Podcast je dio programa Kritika – jučer, danas, sutra koji se realizira uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH i Grada Zagreba.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano