Audio vodstvo: Timescape Neli Ružić

Vodimo vas kroz izložbu Neli Ružić koju čini postav u prostoru Hrvatskog inženjerskog saveza te intervencija na zagrebačkom Glavnom kolodvoru.

Neli Ružić, Duboko vrijeme, 2023. (FOTO: Jasenko Rasol)

Izložba multimedijalne umjetnice Neli Ružić Timescape – vremenski obzor čini postav u prostorijama Hrvatskog inženjerskog saveza palače Vranyczany, kao i svjetlosna instalacija Prekasno je za odustajanje, iznad centralnog ulaza u zgradu Glavnog kolodvora u Zagrebu. I dok izložba propituje pojam dubokog vremena kroz prostorne, materijalne i kontekstualne međuovisnosti, instalacija na kolodvoru s osnažujućom namjerom komunicira stanje grada i svijeta.

Izložba, kojom nas je provela sama umjetnica, nastala je u suradnji Umjetničkog paviljona i Galerije 90-60-90, a kustosice su Irena Bekić u suradnji s Marijanom Stanić. Intervencija na Glavnom kolodvoru bit će izložena do 24. veljače, a izložba u Hrvatskom inženjerskom savezu (Berislavićeva 6) traje do 10. ožujka.

U audio vodstvu čuju se isječci iz radova Imamo li plan za jučer?, 2021. (oblikovanje zvuka: Tonči Bakotin, Studio Sensoria) i Disati zajedno (mjerenje kozmosa), 2021.-2023. ( zvučna kompozicija: Carole Chargueron).

Snimila i montirala: Martina Kontošić
Fotografije: Jasenko Rasol
Vizual Kulturpunktovog podcasta: Klasja Habjan

Objavljeno
Objavljeno

Povezano