Audio vodstvo: “Riya Min” Jana Jafe

Na izložbi čiji naziv u prijevodu znači “moj put” mladi kurdski umjetnik Jan Jafo izlaže osobne radove nastale u posljednje dvije godine.

Jan Jafo: "Riya Min", Pogon Jedinstvo, Zagreb, 2023.

U podcastu koji radimo u suradnji s Platformom Upgrade predstavljamo audio vodstvo kroz izložbu Riya Min Jana Jafe.

Na izložbi čiji naziv u prijevodu znači “moj put”, postavljenoj od 22. do 26. studenog u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, kurdski umjetnik Jan Jafo izlaže radove nastale u posljednje dvije godine. Ovaj mladi kurdski umjetnik iz sirijskog Alepa koji posljednjih godina živi u Zagrebu gdje se školuje, radi i volontira u udruzi Are You Syrious? na izložbi predstavlja svoj put i ljude s kojima je gradio, ili još uvijek gradi, osjećaj pripadnosti.

Izložbom su nas proveli sam umjetnik i kustosica Ana Kovačić.

Izložbu organizira Platforma Upgrade, inicijativa organizacija civilnog društva koje su se okupile oko zajedničke ideje promicanja novih, inovativnih te kreativnih interkulturnih i društvenih praksi, s ciljem osnivanja Interkulturnog društvenog centra. Događaj se organizira uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova te Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.

Jan Jafo: “Riya Min”, Pogon Jedinstvo, Zagreb, 2023., FOTO: Kulturpunkt

Podcast je nastao u okviru suradnje Platforme Upgrade i Kulturpunkta. Izložba se organizira uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova te Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano