Audio vodstvo: Javna knjižnica

Izložba Javna knjižnica nastavak je suradnje kustoskog kolektiva WHW i Multimedijalnog instituta na istoimenom projektu.

Kroz izložbu Javna knjižnica, postavljenoj u Galeriji Nova od 27. svibnja do 13. lipnja, vodi nas Tomislav Medak, jedan od autora i voditelja projekta. Izložba je do nastavak suradnje i do sada je predstavljena na međunarodnim izložbama Draga umjetnosti u ljubljanskom MSUM-u i Calvertu 22 u Londonu, Stvarno korisno znanje u Muzeju Reina Sofía u Madridu te na izložbi u štutgartskom Kunstvereinu.

U Galeriji Nova predstavljeni su taktički arhivi MayDay Rooms iz Londona, Učitelj neznalica i njegovi komiteti iz Beograda, slobodni digitalni repozitoriji Library Genesis, Aaaaarg.org, Katalog oslobođenih knjiga (K_O_K), (Digitalizirani) Praxis, digitalizirani opus Midnight Notes Collective te Textz.com i digitalnim repozitorijima UbuWeb i Monoskop.

Tijekom trajanja izložbe u Showroomu Galerije Nova na raspolaganju će biti selekcija knjiga vezanih uz pitanja knjižnica, razvoja informacijskih znanosti, medijske teorije i zajedničkih dobara na posudbi iz Medijskog arhiva Multimedijalnog instituta.

U sklopu izložbe, od 4. do 6. lipnja, bit će održana konferencija u kojoj će sudjelovati umjetnici, hakeri i aktivisti koji grade infrastrukture za razmjenu znanja te aktiviranje materijala u promjeni društvene zbilje. Sudjeluju Marcell Mars i Tomislav Medak, Alberto Manguel, María G. Perulero i Celia Gradín, Anthony Davies i Rosemary Grennan, Noa Treister, Dubravka Sekulić, Sean Dockray, Dušan Barok, Sebastian Lütgert i Jan Gerber, Femke Snelting

Audio vodstvo snimila je i pripremila Antonija Letinić.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano