S+T+ARTS 4 WATER II

Otvorene su prijave za devetomjesečni rezidencijalni boravak u sklopu međunarodne mreže Science Technology and Arts.

Platforma S+T+ARTS (Science Technology and Arts) organizira drugo izdanje rezidencijalnog programa pod nazivom S+T+ARTS4WATERII, koji je usmjeren na održivost voda i luka, gradova luka i obalnih područja.

Program je namijenjen umjetnicima_cama i umjetničkim kolektivima, a izabrani kandidati_kinje započet će devetomjesečnu rezidenciju u rujnu. Platforma S+T+ARTS nudi do 40 000 eura budžeta umjetnicima_cama za pokrivanje troškova organizacije i sudjelovanja na izložbama.

Osim financijske, Platforma omogućava podrđku u vidu povezivanja s domaćinskom institucijom i lokalnom grupom stručnjaka (LEG) te pristupom S+T+ARTS mreži i događajima u njenoj organizaciji. Rezidenti_ce će dobiti priliku da svoje svoje radove prijave i potencijalno izlože na Ars Electronica festivalu, Love Tomorrow konferenciji i UN-ovoj konferenciji o oceanima.

Prijava na rezidencijalni program uključuje ispunjavanje online obrasca, izjavu umjetnika_ce uz razradu ideje te životopis. Od izabranih kandidata_kinja se očekuje umjetnička produkcija u izabranom formatu, sudjelovanje i organizacija lokalnih radionica i/ili seminara, sudjelovanje na barem tri lokalna i internacionalna događaja.

Više detalja o koracima prijave i pozivu možete pronaći ovdje, a 13. i 15. svibnja bit će organizirane informativne online sesije u kojima organizatori_ce detaljno pojašnjavaju uvjete i raspored rezidencijalnog programa. Za online sesije potrebna je prethodna registracija.

Prijave su otvorene do 26. lipnja.


Povezano