Rise of Women

Otvoren je poziv za mlade umjetnice iz područja vizualnih umjetnosti za sudjelovanje na umjetničkoj rezidenciji u Zadru.

Art Residency - Three more days to apply - Instagram post v1

U okviru projekta Rise of women in culture in Western Balkans održat će se rezidencijalni program za umjetnice koje djeluju u području vizualnih umjetnosti u trajanju od ukupno 14 dana, od 3. do 18. svibnja 2022. godine u Zadru.

Rezidencijalni program će osigurati prostor i uvjete za individualno i kolektivno stvaranje i produkciju umjetničkih djela, razmjenu znanja među mladim umjetnicama i kustosicama. Pri završetku rezidencijalnog programa umjetnice će imati priliku sudjelovati u procesu izrade i postavljanja radova u virtualnu stvarnost korištenjem VR tehnologije. Umjetnička djela nastala tijekom rezidencijalnog programa postat će sastavni dio kolektivne izložbe u fizičkoj i virtualnoj stvarnosti. Tijekom dvotjednog rezidencijalnog programa održat će se panel rasprava čiji će glavni fokus biti na trenutnoj poziciji i ulozi žene na nezavisnoj kulturnoj sceni i u sektoru kreativne i kulturne industrije. Također, organizirat će se studijski posjet akterima nezavisne kulturne scene, kulturne i kreativne industrije u Zadarskoj županiji. Rezidencijalni program ima fokus na mlade umjetnice te će se tijekom programa posjetiti Centar za mlade u Zadru.

Rezidencija uključuje stipendiju od 250 eura bruto, pokrivene putne troškove, besplatan smještaj, tri obroka dnevno te materijal i prostor za rad. Prijaviti se mogu vizualne umjetnice od 22 do 28 godina.

Prijave se šalju putem obrasca, a više možete pronaći ovdje.

Rok za prijavu je 10. veljače.

 

 


Povezano