Summer Krinsky & Ivona Eterović: ProduceHer

Početničke radionice glazbene produkcije za žene vode glazbenice i producentice Summer Krinsky (SAD) i Ivone Eterović (Hrvatska).

Početničke radionice glazbene produkcije za žene, LGBTQIA+ osobe kao i svu zainteresiranu širu javnost pod nazivom ProduceHer vode glazbenice i producentice Summer Krinsky (SAD) i Ivona Eterović (Hrvatska) 31. svibnja, 5. lipnja i 7. lipnja 2023. od 18:00 do 19:30 sati u zagrebačkoj Radioni.

ProduceHer je serijal od tri radionice za učenje i osnaživanje žena i LGBTQIA+ producenata te šire javnosti. Cilj ovih radionica je dobivanje osnovnog samopouzdanje i znanja za izradu vlastite glazbe. Susreti će uključivati savladavanje osnova glazbene produkcije kao i učenje o bitnim ženskim imenima u počecima razvoja elektroničke glazbe. Tijekom prvog susreta, sudionici će se upoznati s Summerinim i Ivoninim kreativnim procesom i razvijanjem ideje za pjesmu. U drugom susretu, sudionici će savladati osnove tehničke strane glazbene produkcije poput mixanja. U zadnjem susretu, upoznat će se sa značajnim ženama u svijetu elektronike.

Summer Krinsky je kompozitorica, multi-instrumentalistica, producentica, audio inženjerka i creative coder iz Detroita. Pod umjetničkim imenom Summer Like The Season, Summer često nastupa paralelno na različitim instrumentima na koje slaže različite efekte, vokale i perkusije čime stvara svoju originalnu glazbu. “Istraživajući teme cyborg ere”, ona stvara glazbu koja se nalazi na rubu između instrumentacije uživo i suvremene elektronike i “koja se bavi temama digitalne privatnosti, nadgledanja i etičnosti”.

Ivona Eterović (tonota) glazbena je producentica, kompozitorica i psihologinja iz Zagreba. Ivonina je umjetnička karijera obilježena samostalnim i kolaborativnim radom fokusiranim na stvaranje specifičnog i svježeg zvuka s introspektivnim predznakom i multidimenzionalnim emotivnim nabojem. Kao producentica i izvođačica kombinira elemente ambijentalne i bass muzike s analognim i digitalnim sound designom.

Radionica je besplatna, a sudjelovanje na svim terminima obavezno.
Prijaviti se primaju putem ovog formulara.

Radionice se odvijaju uz podršku američkog OneBeat akceleratora,  pod programom Bang On A Can’s Found Sound Nation za glazbenike suvremenog izričaja iz Sjedinjenih Američkih Država.  


Povezano