Papir koji liječi: kolaži i riječi

BLOK poziva trešnjevčane_ke na novo izdanje likovno-književne radionice na temu stanovanja.

Papir koji liječi: kolaži i riječi, 2023., FOTO: Luka Pešun

Od 12. ožujka do 9. travnja u prostoru Nove BAZE, u organizaciji udruge BLOK, održat će se besplatna radionica iz ciklusa Papir koji liječi: kolaži i riječi.

Ovu besplatnu radionicu namijenjenu osobama svih životnih dobi, s bilo kojom razinom iskustva u kreativnom pisanju i likovnom izražavanju, a koje žive i/ili rade na Trešnjevci, vodit će umjetnica Božena Končić Badurina i spisateljica Olja Savičević Ivančević. Kroz 5 susreta od po 3 sata istraživat će se „ljekovitost papira“, raditi na kratkim proznim formama, poeziji i tehnici kolaža. Ovogodišnja tema je “krov nad glavom, stanovanje i sve radosti i glavobolje koje iz njega proizlaze” stoji u pozivu, uz dodatak da su polazišta za rad “vlastita iskustva, iskustva ljudi koji nas okružuju, kao i ona sačuvana u virtualnom fundusu Muzeja susjedstva Trešnjevka“.

Rok je utorak, 5. ožujka

Prijava se šalje na blok@blok.hr, a treba sadržavati: ime i prezime, godinu rođenja, kratko motivacijsko pismo u kojem možete navesti čime se trenutno bavite i što Vas je potaknulo na prijavu.

Broj sudionika je ograničen, a povratnu informaciju o sudjelovanju dobit ćete putem maila.

Radovi polaznica i polaznika predstavljaju se na javnoj prezentaciji u galeriji Nova BAZA i online. Rezultate prošlogodišnjih izdanja možete vidjeti ovdje i ovdje.


Povezano