Eksperimentalna digitalna animacija

Otvorene su prijave za radionicu eksperimentalne digitalne animacije namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta.

eksperimentalna digitalna animacija

Udruga KA-MATRIX nastavlja s provedbom projekta Podijeli svoju priču – socijalno uključivanje kroz online kulturu i umjetnost u partnerstvu s umjetničkom organizacijom FORMAT C iz Zagreba. Treća aktivnost, Eksperimentalna digitalna animacija, započinje u prosincu i uključuje stvaranje video radova korištenjem besplatnih digitalnih alata što će na kraju rezultirati eksperimentalnim filmom.

Aktivnosti će se provoditi online uz vodstvo mentora uz čiju pomoć će polaznici/e raditi na medijsko  umjetničkoj transformaciji digitalnih radova korištenjem novih tehnologija u kojima će sudionici biti stvaratelji i kritičari. Radionice će se održati kroz 6 mjeseci (20 participativnih radionica) i predviđene su za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Voditelji radionica su Dina Karadžić (akademska umjetnica i voditeljica programa digitalne animacije) i Vedran Gligo (područje slobodne kulture, glitch stvaralaštva, suradničke online umjetnosti i nezavisne kulturne produkcije).

Prijave za radionice otvorene su do 30.studenog i ograničene su na 15 sudionika, a zainteresirani se mogu prijaviti mailom ili putem obrasca.


Povezano