Context Lab – radionica vizualnog performansa

Domino poziva na radionicu Alessandra Carbonija koja počiva na metodi korištenja tijela kao kartografskog alata.

r1

Udruga Domino poziva na radionicu Alessandra Carbonija Context Lab – radionica vizualnog performansa, koja će se održati u Tala – PLE(j)Su 12. studenog od 10 do 13 sati.

Radionica počiva na metodi korištenja tijela kao kartografskog alata. Polazna točka metode je trokut, geometrijska figura koja se u projektu koristi kao element teorijske refleksije te kao vizualno istraživanje i izvedbena manipulacija. Na istraživanje koreografskog procesa kombinatornih pokreta i vizualne strukture pozivaju se svi koje zanima umjetnička interpretacija odnosa tjelesnosti i prostora, profesionalci kao što su izvođači i likovni umjetnici, ali i zainteresirani amateri, bez obzira imaju li prethodnog iskustva u području performansa i izvedbenih umjetnosti. Radionica o mapiranju odnosa tijela i prostora zamišljena je kao putovanje unutar umjetničkog procesa izvedbenog projekta Context, talijanskog izvedbenog umjetnika Alessandra Carbonija. Za autora, naime, hipotenuza predstavlja točku susreta između horizontalne ravni, zamišljene kao prostorne dimenzije apstrakcije i vertikalne ravni, shvaćene kao realne i vremenske dimenzije, između horizontalnosti i vertikalnosti scenskog prostora.

Prijaviti se možete do petka, 11. studenog u 20 sati na e-mail adresu

U prijavu je potrebno uključiti: ime i prezime, kontakt broj, datum rođenja, područje interesa i djelovanja te imate li prethodnog iskustva s izvedbenim umjetnostima.

Radionica će se održati na engleskom jeziku, a sudjelovanje se ne naplaćuje. Više na linku.

U okviru gostovanja, 12. studenog u 19 h u Tala – PLE(j)Su održat će se i izvedba Context Solo, istog autora. Proces radionice i njena metoda razvijeni su kao dio izvedbenog projekta Context, nastalog u sklopu europskog projekta Be SpectACTive!. Cilj projekta je uključivanje aktivnih gledatelja i angažirane publike u proces umjetničkog stvaranja. Ova radionica je stoga ključan dio procesa razvitka predstave Context te su polaznici time uključeni i u proces njezina nastanka.


Povezano