Professional Media Presence

Platforma Culture Hub Croatia raspisala je natječaj za sudjelovanje u projektu osnaživanja medijske pismenosti umjetnika_ca.

Platforma Culture Hub Croatia objavila je poziv umjetnicima da postanu dio nacionalnog tima umjetnika koji će se formirati u sklopu projekta Professional Media Presence, sufinanciranog od strane Europske komisije iz programa Kreativna Europa. PMP je četverogodišnji projekt kojemu je cilj osnažiti umjetnike u području medijske pismenosti, pružiti alate i potrebnu potporu kako bi im omogućili da iskoriste medijski prostor za promociju svog rada i plasiraju se na domaće i međunarodno tržište.

Poziv je namijenjen umjetnicima iz Hrvatske ili s boravištem u Hrvatskoj zainteresiranima za temu medijske prisutnosti i razvoj karijere, svih dobi i disciplina, a posebno onima koji smatraju svoj položaj iz nekog razloga nepovoljnim i otežavajućim (pripadaju nekoj manjini, bilo etničkoj ili društvenoj, suočeni su sa smanjenim fizičkim ili financijskim mogućnostima, imaju status migranta, itd.).

Na temelju prijava CHC će odabrati najmanje 4 i najviše 20 umjetnika koji će činiti hrvatski tim (NAT). Unutar tima, odabrani umjetnici će se povezivati kroz mjesečne sastanke te razmjenjivati ideje i dobre prakse međusobno, ali i s umjetnicima iz drugih zemalja partnera na projektu (iz Finske, Italije, Malte, Slovačke i Španjolske). O rezultatima će odabrani umjetnici biti obaviješteni 30. lipnja.

Nadalje, članovi tima umjetnika imat će priliku sudjelovati u jednodnevnim online seminarima i višednevnim radionicama u partnerskim zemljama koje će biti raspoređene tijekom tri godine projekta. Teme seminara i radionica su Media & Art, Online Media & Digital Storytelling, Social Media & Media Readership, Future Media i Media & Professional Identity. Troškovi umjetnika odabranih za sudjelovanje u radionicama su u potpunosti pokriveni. Sudjelovanje u jednoj od radionica omogućuje i prijavu na dvomjesečnu umjetničku rezidenciju u jednoj od partnerskih zemalja, uz umjetnički honorar.

Na kraju projekta organizirat će se simultana multimedijalna izložba u šest europskih zemalja, na kojoj će svi umjetnici iz nacionalnih timova imati priliku izlagati.

Prijaviti se možete ovdje. Rok za prijavu je 11. lipnja.


Povezano