One-To-One Art

Kuća Klajn u suradnji s partnerskim organizacijama raspisuje poziv za sudjelovanje na One-To-One festivalima u Finskoj i Portugalu.

"Flower bath", Karoliina Loimaala / FOTO: Anniina Holappa

Kuća Klajn je u suradnji s partnerskim organizacijama Kulttuuriosuuskunta ILME i Gato Escaldado otvorila poziv za projekte za One-To-One Art festivale. Jedan na jedan je umjetničko djelo jednog_e umjetnika_ce koje se izvodi isključivo jednom_oj gledatelju_ici, a zainteresirani su za djela iz svih područja. Umjetnici s invaliditetom su također dobrodošli prijaviti svoje projekte. Radove možete prijaviti Kehä-festivalu u gradu Oulu u Finskoj (30. listopada – 2. studenog), One-To-One Festivalu u Lisabonu u Portugalu (15.–17. studenog) ili na oba festivala.

Organizatore zanimaju tri vrste projekata:

  • Osobni susreti u kojim se jedan_na umjetnik_ca i gledatelj_ica susreću sami u umjetnički poticajnom okviru festivala.
  • Izvedba u kojem susret umjetnika_ice i gledatelja_ice može gledati veći broj publike.
  • Susret umjetnika_ice i gledatelja_ice koji se mogu razviti u izložbu ili koncert koji može gledati veći broj ljudi (npr. skladatelj_ica uživo sklada glazbeno djelo za jednog_u gledatelja_icu, koje je kasnije dio koncerta za veći broj ljudi).

“Umjetnicima_cama želimo dati slobodu istraživanja mogućnosti koje pruža ovakva forma umjetnosti. Što je moguće izraziti isključivo u ovakvoj formi umjetnosti, jedan na jedan? Djelo/izvedba može trajati od nekoliko minuta do nekoliko sati”, organizatori zaključuju u pozivu. Za prijavu je potrebno popuniti obrazac.

Više informacija možete pronaći ovdje. Rok za prijavu je 10. ožujka.


Povezano