NMG@PRAKTIKA – natječaj za izlaganje

Mavena poziva na prijavu izložbi, akcija, intervencija, performansa, umjetničkih i kustoskih koncepata.

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike (s naglaskom na mlađe autore_ice, studentice_e i umjetničko-kustoske suradnice_ke na početku profesionalne karijere) da se prijave na natječaj za izlaganje u 2025. godini u sklopu ciklusa izložbi i popratnog programa NMG@PRAKTIKA u Splitu.

Poziv umjetnicima_ama otvoren je za prijavu samostalnih ili skupnih izložbi, akcija, performansa, interdisciplinarnih projekata i kustoskih koncepcija s naglaskom na novomedijske projekte i izložbe koje će biti odabrane kao dio programa NMG@PRAKTIKA u 2025. godini. Također je moguće prijaviti izložbe u formi koncepta ili skice, za koje je u tom slučaju potrebno specificirati troškovnik za eventualno (su)financiranje produkcije radova.

Prijave će razmatrati vizualni umjetnik i kustos Vedran Perkov, producentica i kustosica Natasha Kadin, fotografkinja Glorija Lizde, kustosica i povjesničarka umjetnosti Jelena Šimundić Bendić te dizajner Nikola Križanac.

Rok za prijave je 14. srpanj, a prijavni obrazac nalazi se ovdje.

Za sve dodatne informacije moguće je poslati upit na mail home@mavena.hr.

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 1. rujna 2024. godine na web stranici Mavene, a prijavitelji_ce će primiti obavijest o rezultatima i putem maila. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati.


Povezano