Mentorski program

Platforma Kooperativa poziva organizacije civilnog društva u području kulture da se prijave na drugi ciklus regionalnog programa mentoriranja.

Kooperativa – Regionalna platforma za kulturu vas poziva da se priključite drugom ciklusu njihovog Mentorskog programa, u sklopu kojeg ćete imati priliku  proširiti znanja i vještine potrebne za uspješnu provedbu transnacionalnih kulturnih programa. Mentorski program nudi znanja, vještine i stručnost koje su umjetnici_e, kulturni_e radnici_e, voditeljice_i programa iz Kooperativne mreže stekli kroz godine prakse. Program kombinira peer-to-peer logiku razmjene iskustava i vještina sa stručnošću te pruža sedam mjeseci kontinuirane podrške iskusnih mentora i mentorica iz Jugoistočne Europe.

Prijaviti se mogu nevladine organizacije iz područja nezavisne kulture, umjetnosti ili kreativnih industrija koje imaju službeno sjedište u jednoj od sljedećih zemalja: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Sloveniji. Mentorski programi počet će u travnju i završiti najkasnije u listopadu 2023 godine.

Mentorski program dio je projekta Reg Lab, sufinanciranog od strane Europske unije. Projekt se nadovezuje na postojeća iskustva i suradnje te dalje razvija regionalnu i europsku razmjenu, stvarajući dinamičnu shemu umjetničke razmjene između kulturnih centara, stvarajući znanje temeljeno na dokazima o novim participativnim modelima djelovanja, izgrađujući kapacitete i vještine umjetnica_ka te kulturnih radnika i radnica za regionalno i međunarodno djelovanje, kao i podizanje vidljivosti regionalne suradnje na lokalnoj i europskoj razini. Projekt provodi konzorcij sastavljen od partnerskih organizacija iz šest zemalja Jugoistočne Europe: Anibar s Kosova, Društvo Asociacija iz Slovenije, NKSS iz Srbije, Udruga Jadro iz Sjeverne Makedonije, Operacija grad iz Hrvatske i OKC Abrašević iz BiH.

Sve informacije o načinu prijave, kriterijima i mentorima možete pronaći ovdje.

Poziv je otvoren do 1. ožujka.


Povezano