Fubar 2023

Otvoren je poziv za sudjelovanje u edukativnom, izvedbenom i izložbenom programu ovogodišnjeg, devetog međunarodnog /'fu:bar/ festivala i izložbe umjetnosti s greškom.

/’fu:bar/ je cjelogodišnji program Umjetničke organizacije Format C usmjeren na elektroničke eksperimente i istraživanja u suvremenoj teoriji i praksi digitalne umjetnosti s temom greške. Centralni festivalski Fubar tjedan počinje 7. listopada 2023., a održava se u net.kulturnom klubu MaMa (Preradovićeva 18, Zagreb, HR) i online. Ugošćuje umjetnike_ce, prikazuje raznovrsna predavanja i razgovore, radionice, performanse te skupnu izložbu djela zajednice.

Ovogodišnja “uradi sam” (DIY) tema prostor je introspekcije, ali i razumijevanja vrijednosti individualnog rada u kolektivnom kontekstu, uzimajući u obzir umjetnički softver, metode, arhive, zajednicu, teoriju i ostale relevantne aspekte dijeljene suvremene digitalne kulture.

Poziv za sudjelovanje u offline dijelu programa namijenjen prijedlozima radionica, predavanja, performansa i hibridnih izvedbenih formata u domeni novih medija a s fokusom na opću temu glitch kulture i/ili na praksu i vrijednost DIY principa.

Drugi poziv odnosi se na Fauxbar (/’f(a)u:(x)bar/) – samoorganizirani online program Fubar festivala u 2023. Namijenjen je onima koji ne mogu ili ne žele putovati, a održava se kao niz mrežnih događanja uz mentorsku podršku.

Otvoren je i poziv za glitch umjetnost, tekstove i kôd. Svi zainteresirani pozvani su da apliciraju svoja digitalna ili digitalizirana glitch umjetnička djela, softverski kôd ili tekstove iz područja medijske teorije za predstavljanje u okviru skupne izložbe.

Rok za aplikacije za sve Fubar natječaje je 1. kolovoza 2023.

Informacije i aplikacije dostupne su na poveznici, a za sve dodatne upite organizatorima se obratite putem elektroničke pošte.Povezano