Diskurzivni program /’fu:bar/ glitch art festivala

Poziv je otvoren prijedlozima za radionice, autorska izlaganja i performanse koji odgovaraju temi dijeljenja i digitalnog zajedništva.

/’fu:bar/ je multimedijalno participativno događanje s tematikom greške u interdisciplinarnoj umjetnosti novih medija i procesu njezinoga nastajanja. Događanje sačinjavaju artist talk-ovi i autorska izlaganja, edukativne radionice, umjetničke audio(-vizualne) izvedbe te izložba glitch umjetnosti.

Fokus ovogodišnjeg /’fu:bar/-a jest na pojmu -dijeljenja- i digitalnog zajedništva u recentnoj novomedijskoj umjetnosti, orijentiranoj ethosu i dugoročnom potencijalu reinterpretacijske, slobodne digitalne kulture. Ovaj otvoreni poziv, u trajanju do 10. lipnja otvoren je prijedlozima za radionice, autorska izlaganja i performanse koji odgovaraju gore navedenoj temi. 

Sljedeći, lipanjski otvoreni poziv bit će namijenjen prijavama glitch umjetničkih djela te tematskih autorskih tekstova.

Sudionicima/sudionicama odabranima putem ovog otvorenog poziva bit će osigurani troškovi putovanja, prehrane, (dijeljenog) smještaja i ulaz na sve programe u AKC-u tijekom festivala.

Informacije i aplikaciju potražite ovdje.  

Pitanja šaljite na: fubar@hacklab01.org

Projekt financijski podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, te Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje podržavaju program AKC Attack.


Povezano