24. krug programa Clubture-HR

Prijedlog suradničkog projekta ili turneje mogu prijaviti udruge, inicijative ili umjetničke organizacije.

CTHR 2022 Suvremeno u Zagorju / FOTO: Matija Smuk

Savez udruga Klubtura raspisao je poziv za prijave prijedloga suradničkog projekta ili turneje u 24. krugu programa Clubture-HR: Programska razmjena i suradnja. Riječ je o centralnom programu platforme pokrenutom 2002. godine, koji se temelji na izravnoj suradnji organizacija nezavisne kulture i njihovoj zajedničkoj organizaciji javnih kulturnih događanja u različitim gradovima i mjestima širom zemlje.

Od 2023. godine Klubtura godišnje objavljuje samo jedan poziv za predlaganje suradničkih projekata i turneja.

Prijedlog suradničkog projekta ili turneje u svojstvu nositelja mogu prijaviti sve udruge, neformalne inicijative ili umjetničke organizacije iz područja djelovanja mreže Clubture. Prijaviti se može suradnički projekt (niz od minimalno tri različita događanja u tri različita grada ili mjesta) ili turneja (jedno događanje koje se realizira u minimalno tri različita grada ili mjesta). Realizacija projekata odvija se u razdoblju od 15. ožujka do 15. prosinca 2024., a rok prijave je 14. prosinca 2023. u 14 sati.

Kroz program Clubture-HR: Programska razmjena i suradnja podupire se realizacija sadržaja iz područja suvremene umjetnosti i novih umjetničkih praksi, urbane kulture i kulture mladih, novih medija i tehnologije, interdisciplinarni projekti te istraživanja i edukacije iz ovih i srodnih područja. Prijedlozi sadržaja koji su dominantno vezani za turizam, kulturnu baštinu i ostale djelatnosti izvan područja nezavisne kulture i umjetnosti neće biti prihvaćeni, odnosno smatrat će se da nisu zadovoljili formalne uvjete ovog poziva.

O novostima u ovogodišnjem pozivu moći ćete se dodatno informirati na radionici koja će se održati u četvrtak, 26. listopada u 11 sati putem platforme Zoom. Za sudjelovanje na radionici prijavite se putem obrasca najkasnije do 25. listopada u 12 sati. 

Detalje o natječaju možete pronaći na službenim stranicama mreže Clubture.


Povezano