Prostori tolerancije

Organizatori "Prostora tolerancije" pozivaju ilustratore_ice da prikažu u kakvom društvu žive ili u kakvom društvu bi voljeli živjeti, da ispričaju priču ili situaciju iz osobnog iskustva ili iskustva svojih bližnjih.

Platforma “Culture Hub Croatia”, QueerANarchive i udruga Jutro, objavljuju javni poziv za kreativne ilustracije na temu “Prostori tolerancije”. Natječaj je otvoren za ilustratore i ilustratorice u Republici Hrvatskoj, a autori_ce tri najbolje ilustracije bit će nagrađeni_e svaki_a s 300 EUR (bruto iznos). Selekcija najboljih ilustracija bit će izložena u kreativnom hub-u Prostor u Splitu, u kolovozu.

Prostori tolerancije (SPOT) naziv je kreativnog programa koji se bavi problemom diskriminacije i mržnje prema migrantima i LGBTIQ+ osobama u Hrvatskoj. U ovom projektu koristimo se potencijalom umjetnosti za rješavanje važnih pitanja diskriminacije i mržnje. Kombiniramo umjetničke intervencije s edukativnim programima ne samo kako bismo učinili ovaj problem vidljivijim i podigli svijest na lokalnoj razini, već i kako bismo potaknuli ljude na akciju. Holistički SPOT program, između ostalog, uključuje i kreativnu komunikacijsku kampanju u sklopu koje objavljujemo ovaj poziv za ilustratore_ice. 

U potrazi smo za vizualnim prijedlozima koji će potaknuti ljude na aktivno kreiranje inkluzivne i tolerantne društvene klime. Pozivamo ilustratore_ice da prikažu u kakvom društvu žive ili u kakvom društvu bi voljeli živjeti, da ispričaju priču ili situaciju iz osobnog iskustva ili iskustva svojih bližnjih. Ovo je prilika da kroz kreativne ilustracije podignemo svijest o važnosti razumijevanja “drugih” i prihvaćanja različitosti te potaknemo stvaranje pozitivnog i inkluzivnog društva za buduće generacije”, stoji u tekstu natječaja.

Ilustracije, uz naslov rada, kratki opis i kratku biografiju (max. dvije kartice teksta), potrebno je dostaviti na mail s naznakom “SPOT poziv za ilustratore”. U sklopu ovog poziva primaju se isključivo ilustracije (ne i umjetničke radove u drugim medijima). Svaki autor_ica ima pravo poslati samo jedno rješenje. Poželjno je da dimenzije rada budu formata A3 (pdf i jpg). Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na mail.

Tri najbolje ilustracije bit će odabrane početkom kolovoza od strane članova projektnog tima – predstavnika triju partnerskih organizacija: Culture Hub Croatia  (Jasmina Šarić, Marina Batinić), QueerANarchive (Tonči Kranjčević Batalić) i Jutro (Petra Matić). Osim već spomenute novčane nagrade od 300 EUR, autori_ce nagrađenih ilustracija bit će promovirani_e na nacionalnom i međunarodnom nivou (kroz partnerstvo s Minority Rights Group Europe), a selekcija ilustracija bit će izložena u kreativnom hub-u Prostor, u Splitu, u kolovozu. 

Rok za prijavu je 31. srpnja.


Povezano