LOUD! HR: Zborsko pjevanje

Prijavite se na dvomjesečnu edukaciju aktivističkog zborskog pjevanja u Šesnaestici.

K-zona u suradnji s inicijativom Zbeletron od 9. travnja do 3. svibnja u zagrebačkom DKC Šesnaestica održat će radionice pjevanja u sklopu LOUD! HR glazbenog programa. Radionice će voditi Tena Rak i Tajana Josimović.

Radionice su namijenjene svima kojie žele razviti vještine pjevanja i naučiti kako u tradicijske ili pop pjesme integrirati aktualna queer i feministička pitanja te tako kreirati vlastite pjevačke narative. Tijekom rada učit će se tehnike zagrijavanja glasa i upjevavanja te zborskog pjevanja u jednoglasju ili višeglasju.

Polaznice_i će na radionicama predložiti i odabrati pjesme koje će se potom tekstualno prilagoditi zajednički odabranim temama. Najavni tekst poručuje: “svi su dobrodošli_e, potrebna je želja za pjevanjem, no ne i predznanje!”

Radionice će se održati kroz 7 susreta tijekom travnja i svibnja. Polaznici_e radionica stečene vještine imat će priliku predstaviti na otvorenju 18. Vox Feminae Festivala.

U prijavi je potrebno poslati kratku motivaciju, opis dosadašnjeg iskustva s pjevanjem i, po želji, prijedlog pjesama/tema. Zbog velikog broja sudionika_ca, organizatorice očekuju redovne dolaske na probe.

Prijaviti se možete mailom, do 5. travnja.

Više detalja o rasporedu probi možete pronaći ovdje.


Povezano