Kustoska škola 2023

Školu je moguće pohađati online ili uživo, a ovogodišnje izdanje posvećeno je slučajnim ili ne-kustoskim praksama nakon ljudskog uništenja Zemlje.

Kustoska škola program je izvaninstitucionalne edukacije koji udruga Mavena realizira od 2016. godine. Cilj Škole je educirati mlade povjesničare_ke umjetnosti, umjetnike_ce te druge zainteresirane kulturne djelatnike_ce u svrhu osposobljavanja za stvaranje novih i inovativnih kustoskih programa u gradu Splitu i šire. Međunarodni tim umjetnika_ca i kustosa_ica, svake godine s drugom temom, sudionicima daje uvid u kustoske prakse iz različitih europskih perspektiva, upoznaje ih s načinima rada u specifičnoj odabranoj temi te im pruža osnovu za međunarodnu kulturnu suradnju.

Ovogodišnji program odvija se u suradnji s Un-war Space Lab (koji čine Armina Pilav, Damir Ugljen, Servet Cihangiroğlu, Ana Dana Beroš, Jamie Allen, Louise Emily Carver i Ivica Mitrović), a vezat će se na temu slučajnih ili ne-kustoskih praksi nakon ljudskog uništenja Zemlje i života među vrstama. “Slučajne ili ne-kustoske prakse stvaraju i uništavaju u isto vrijeme, fokusiraju se na materijale specifične za mjesto, stvarnost i fikciju, pokrete i emocije svih sudionika dok kultiviraju eksperimentalni prostor uključivanja i transformaciju različitih vrsta nasilja”, stoji u pozivu.

Edukacija se održava između 23. i 26. ožujka, a program zaključuje otvorenje izložbe 27. ožujka u galeriji kluba Kocka.

Više informacija o rasporedu i voditeljima_cama dostupno je ovdje.

Kustoska škola besplatna je za sve sudionike_ce, moguće ju je pohađati online ili uživo (Beton kino, Dom mladih Split), a prijaviti se možete mailom na mavena@mavena.hr najkasnije do utorka, 21. ožujka.


Povezano