Etičke dileme

Polaznici/e online radionice Formata C savladat će osnove stvaranja glitch umjetnosti alatima otvorenog koda.

Udruga Format C poziva na sudjelovanje u petodnevnom radioničkom programu posvećenom umjetnosti glitcha. Mentor radionice je irski digitalni umjetnik Ian Keaveny, a samo događanje je organizirano kao dio produženog programa trenutno aktualnog /’fu:bar/ festivala glitch umjetnosti.

Ovaj petodnevni niz radionica namijenjen je primarno korisnicima_cama Linux i Windows sustava, no moguće ih je uz određene prilagodbe primijeniti i pri radu s Mac sustavom. Fokus radionice je na slobodnom i permisivno licenciranom softveru, hardveru i stvaralaštvu kako je definirano u sljedećem manifestu: Izjava o misiji Libre Planet.

Polaznici/e radionice će koristiti alate otvorenog koda i videa iz copyleft, creative commons i javne domene kako bi se upoznali s nizom tehnika glitch umjetnosti, jezikom i filozofije greške u video umjetnosti. Tijekom radionice polaznici/e će stvoriti gotova videodjela koja se mogu izložiti online, ali i u fizičkom prostoru.

Nakon svakog termina polaznici_e dobivaju set zadataka, s fokusom na dnevnoj temi, te stvaraju radove koji će biti predstavljeni u tijeku radionice te na završnoj skupnoj izložbi u prostoru računalnog muzeja PEEK&POKE u Rijeci.

Više informacija o programu i postupku prijave dostupno je ovdje.

Rok za prijavu je 11. listopad.

 


Povezano