Za prostore nezavisnima

ponedjeljak, 29.04.2013. - utorak, 30.04.2013.
karlovac_mala_scena_630

Na javnu tribinu pozvani su predstavnici udruga koje djeluju u nezavisnoj kulturi, djelatnici UO za društvene djelatnosti Grada Karlovca, kandidati za gradonačelnika grada Karlovca na predstojećim lokalnim izborima, predstavnici lokalnih medija i nacionalne mreže SU Klubtura, te zainteresirana javnost.

Uz kratko predstavljanje rada mreže naglasak će biti na infrastrukturnim problemima organizacija koje rade u nezavisnoj kulturi te će se tražiti suglasnost svih važnih aktera na lokalnoj, političkoj i društvenoj sceni u podupiranju platforme. Osim toga, bit će prezentirano istraživanje Pere Desovića, apsolventa sociologije na temu potreba karlovačke lokalne nezavisne kulturne scene.

Na temelju javne debate stvorit će se prvi zaključci važni za izradu javnog dokumenta o stanju nezavisne kulture i načinima kako tu poziciju unaprijediti. Dokument će krajem godine biti upućen lokalnim vlastima, političkim i javnim akterima, civilnom društvu i medijima.

Javna tribina bit će održana u utorak, 30. travnja, u prostoru male scene Hrvatskog doma, Kurelčeva 4, s početkom u 17 sati.


Povezano