Obrazovanje kao politička roba

nedjelja, 20.01.2019. - nedjelja, 20.01.2019.
montažstroj_630 FOTO: Montažstroj / Facebook

Ususret premijeri predstave Montažstroja Mladež bez boga u Dvorani Polanec Zagrebačkog kazališta mladih u ponedjeljak, 21. siječnja u 19 sati održava se tribina Čitanje kazališta na temu statusa obrazovanja u aktualnom društveno-političkom kontekstu.

Kako stoji u najavi događaja, na tribini će biti riječi o tome “što nas roman Mladež bez boga (Ödön von Horváth) može poučiti danas, 2019. u Hrvatskoj? Što nam govori u kontekstu zaustavljene obrazovne reforme, ideoloških podjela i dnevnopolitičkog trgovanja školstvom? Pita li se itko o utjecaju tih procesa na vrijednosne sustave mladih? Mladež bez boga priča je o obrazovanju koje postaje političkom robom, o ideologijama utkanim u obrazovanje, o načinu na koji trgujemo vrijednosnim sustavom mladih radi političkih ciljeva.”

Na tribini sudjeluju dr.sc. Boris Jokić s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, dr.sc. Milka Car s Odsjeka za germanistiku te dr.sc. Tomislav Brlek s Odsjeka za komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Razgovor moderira Srđan Sandić.


Povezano