O prvoj knjizi

nedjelja, 18.02.2018. - nedjelja, 18.02.2018.
knjiz_u_mocvari_WEB

U ponedjeljak, 19. veljače u 20 sati u zagrebačkoj Močvari u sklopu programa Književnost u Močvari održava se novo izdanje ciklusa tribina Rani radovi, na kojem gostuju čakovečka spisateljica Ana Škvorc i zagrebački pisci Josip Razum i Vanja Spirin.

Uz mlađe autore, ciklus svaki puta ugošćuje i starije kolege, sve u svrhu međugeneracijske podrške i dijaloga. Autori će ovom prigodom čitati svoje radove i razgovarati o čekanju prve knjige, o osjećaju pisanja i objavljivanja prve knjige te o sjećanju na prvu knjigu.

Ana Škvorc rođena je 1991. u Čakovcu. Studira hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Poezija joj je objavljena u časopisima Tema i Poezija te na portalu Kritična masa. Nagrađena je na književnom natječaju Kvant književnosti 2016. godine. Njena priča Zadaćnica uvrštena je u uži izbor na natječaju Gradske knjižnice Samobor za najbolju kratku priču 2017. godine.

Josip Razum rođen je 1991. u Zagrebu. Apsolvent je psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je priče u časopisima, na portalima i u zbornicima (Fantom slobode, Kritična Masa, Najkraće priče). Godine 2014. osvojio je nagradu na KSET-ovom natječaju za kratku priču. Godine 2017. ušao u finale natječaja za satiru Slavko Kolar. Iste godine osvojio prvu nagradu na regionalnom natječaju Ulaznica. Član je i suosnivač književne grupe 90+.

Vanja Spirin rođen je u Zagrebu 1963. godine. Studirao je lingvistiku i fonetiku na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Autor je osam knjiga. Okušao se u raznim vrstama, od kratkih priča, poezije, radio-drame, putopisa, a najviše je pisao fantastiku (pet knjiga) u kojoj često poseže za humorom. Nagrađen je književnom nagradom Gaia za doprinos književnosti i nagadom Sfera za najbolju fantastičnu priču. Njegova knjiga Najljepši hrvatski mitovi i legende u lektiri je za osnovne škole. Bavi se glazbom.

Razgovor moderira pisac Robert Perišić.


Povezano