Gradski kulturni centri: Prema integraciji s nezavisnom scenom?

Zagreb, KIC
srijeda, 22.02.2023. - četvrtak, 23.02.2023.
FOTO: Kulturpunkt.hr

Drugo izdanje projekta Kulturna infrastruktura zajednice u organizaciji Subversive Festivala i Kulturno informativnog centra donosi panel raspravu Gradski kulturni centri: Prema integraciji s nezavisnom scenom?, uz projekciju filma Urbanized.

Panel koji se održava u KIC-u u četvrtak, 23. veljače u 19 sati bavi se analizom organizacijskih kapaciteta gradskih kulturnih centara i njihove uloge u povezivanju kulturnog i umjetničkog života u četvrtima u kojima djeluju. Cilj je rasprave, najavljuju organizatori, ukazati na nekoliko različitih perspektiva na strukturu i dinamiku kvartovskog organiziranja kulturne proizvodnje.

Sudionici panel rasprave su kazališna redateljica i viša stručna suradnica u Centru kulture na Peščenici Morana Foretić, ravnatelj Kulturnog centra Travno Josip Forjan, ravnateljica Centra za kulturu i film Augusta Cesarca Maja Jurić Ivoš, Ana Kutleša, kustosica i članica kolektiva BLOK i Antonija Letinić, suradnica za razvojne projekte u Zakladi Kultura Nova i članica Upravnog vijeća Centra za kulturu i informacije Maksimir. Raspravu će moderirati Leonardo Kovačević.

Uoči panela u srijedu, 22. veljače u 19 sati u Dokukinu KIC održat će se projekcija utjecajnog dokumentarca Urbanized (Gary Hustwit, 2011) o urbanom dizajnu i planiranju koji sagledava razne probleme i strategije u pozadini oblikovanja i upravljanja javnim prostorima. Uz razgovor s arhitektima, urbanistima, umjetnicima, aktivistima, političarima i stručnjacima posjećujemo gradove u Njemačkoj, SAD-u, Brazilu, Indiji, Kolumbiji, Kini i Južnoafričkoj Republici i saznajemo koje konkretne mjere neki od njih poduzimaju kako bi urbanu estetiku i identitet uskladili sa zahtjevima društvene jednakosti, očuvanja okoliša, socijalne inkluzije i ekonomske isplativosti.

Ulaz na panel i projekciju je besplatan.


Povezano