Mjesto sjećanja i mjesto želja

srijeda, 24.02.2016. - srijeda, 24.02.2016.
hrvatski_dom_karlovac_630

Mreža udruga KAoperativa organizira raspravu Hrvatski dom. Komu? Čemu? koja će se održati 25. veljače u Knjižnici Ivan Goran Kovačić, s početkom u 18 sati.

Hrvatski dom je zgrada koja budi miješane osjećaje kod svih generacija Karlovčana. Vrlo je često kao pojam korišten u javnom diskursu, politici, civilnom društvu. To je mjesto sjećanja i mjesto želja. Postoje mnoga, ponekad i oprečna, očekivanja od te zgrade, a cilj ove rasprave je još jednom raspraviti viđenje i potrebu Hrvatskog doma u Karlovcu.

Na raspravi će biti riječ o Hrvatskom domu i njegovoj poziciji u Karlovcu, odnosno pokušat će se s građanima raspraviti njihovo viđenje Hrvatskog doma u sadašnjosti i budućnosti Karlovca. Treba li nam Hrvatski dom kao kulturno-društveni centar, koja je njegova primarna funkcija i kome je namijenjen? Hoće li se njegovom obnovom i projektima dogoditi novo “zlatno doba” zgrade i Karlovca ili je to vrijeme prošlo?

Raspravu će voditi Pero Desović, sociolog, član udruge Studio 8 i mreže KAoperativa, a uz predstavnike udruga i Grada poziva se šira javnost na sudjelovanje.


Povezano