Meandriranja: Između projektnih politika i oštećenog grada

Zagreb, Galerija Nova
četvrtak, 27.04.2023.

U četvrtak, 27. travnja u 19 sati, u Showroomu Galerije Nova održava se treći razgovor iz serije Meandriranja, diskurzivnog programa koji u dijalogu s protagonistima i protagonisticama scene mapira nezavisne prostore i inicijative grada Zagreba.

U razgovoru sudjeluju Vesna Vuković ([BLOK] ― lokalna baza za osvježavanje kulture i Galerija Nova Baza), Kata Mijatović (Umjetnička organizacija Atelijeri Žitnjak i Galerija AŽ), Marija Kamber (Garaža Kamba i Prirodno-umjetnički kružok), David Lušičić (Galerija Greta i Zebra Creative Network) te autor koncepta i moderator Bojan Krištofić.

“U sadašnjem post-pandemijskom, post-potresnom i post-tranzicijskom kontekstu, nezavisni i javno dostupni prostori za kulturu važna su mjesta koja putem rada u umjetnosti i kulturi ustrajno razvijaju nove zajednice te unutar gradskog prostora prakticiraju nove oblike društvenosti”, stoji u najavi razgovora kojemu je cilj ocrtati suvremeno razdoblje (od sredine 2000-ih do danas) novog grananja i okupljanja umjetničkih inicijativa koje traže svoje prostore između oštećenoga grada i projektnih kulturnih politika.


Povezano