Libra Libera i suvremena kritička teorija

ponedjeljak, 14.04.2014. - ponedjeljak, 14.04.2014.
libra_630

Uz razgovor o tome kako se danas dolazi do spoznaja o relevantnim suvremenim kulturnoteorijskim tendencijama, ova književna večer uključuje i predstavljanje posljednja dva broja Libre Libere vezane za aktualne teorijske paradigme. Časopis Libru Liberu posjetitelji će dobiti besplatno te će čuti ponešto o kratkometražnom hororu, parapornografiji i konceptualnoj književnosti – tematima koji su uključeni u posljednja dva broja. 

Posebna će se pak pozornost posvetiti kulturnim teoretičarima poput Gayatri Chakravorty Spivak i Benjamina Noysa, lijevim teorijskim tendencijama te općenito stanju u suvremenoj kritičkoj teoriji: kako se ono mijenjalo tijekom posljednjih godina i što je utjecalo na stvaranje današnjih teorijskih paradigmi poput post-marksizma, komunizacije i akceleracionizma. 

Razgovor će moderirati urednice Libre Libere Katarina Peović Vuković i Ivana Rogar, a govorit će Ante Jerić, suradnik Multimedijalnog instituta i portala Kulturpunkt.hr te Slaven Crnić, kulturolog i suradnik na Odsjeku za kulturalne studije u Rijeci i u Centru za ženske studije.

Razgovor će biti održan u književnom klubu Booksa u utorak 15. travnja, s početkom u 19 sati.


Povezano