Elektronička glazba kućne radinosti: DIY pojačala

Zagreb, MaMa
ponedjeljak, 24.06.2024. - utorak, 25.06.2024.
Izvor: Pangolin / Facebook

Radionica Elektronička glazba kućne radinosti – DIY pojačala Tina Dožića održava 24. i 25. lipnja od 18 do 22 sata u MaMi.

Na prvom modulu iz serije radionica pod vodstvom Tina Dožića, polaznici_e će dobiti osnovna znanja potrebna za razumijevanje rada “uradi-sam” pojačala. Primjenom hakerskih principa izrađivat će se vrlo jednostavno ali robusno pojačalo, koje je idealno za sve one zainteresirane za DIY prakse u kontekstu glazbe i zvuka. Takvo pojačalo je jako otporno na često visoke razine signala koje imaju DIY instrumenti, a može služiti i kao izvor distorzije zvuka. Polaznici_e će izraditi vlastito pojačalo te ga nakon radionice ponijeti kući. Autor radionice omogućava sve elektroničke komponente i materijale za izradu pojačala, a polaznici_e sami donose kutiju u koju žele ugraditi pojačalo (opcionalno).

Radionica je namijenjena svim punoljetnim osobama zainteresiranima za umjetnost zvuka i DIY (uradi-sam) etiku, bez obzira na prethodno iskustvo i vlastitu praksu.

Projekt Elektronička glazba kućne radinosti odvija se drugu godinu zaredom u produkciji umjetničke organizacije Studio Pangolin, a koncipiran je kao serija radionica kojima će se umjetničkoj publici dati osnovna znanja i vještine iz elektrotehnike primijenjene u kontekstu zvuka, zvučnih tehnologija i sound arta.

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Potrebna je prethodna prijava putem e-maila na adresu tindozic@gmail.com. Broj polaznika_ca ograničen je na osam.

Više informacija možete pronaći ovdje.


Povezano