Suvremeni zvukovni kolaži

ponedjeljak, 13.03.2017. - petak, 24.03.2017.
sumovi_valovi_630

Galerija Miroslav Kraljević i ove godine nastavlja svoj program Otvorenog studija u okviru kojeg galerija postaje radni i istraživački prostor. Prvi ovogodišnji Otvoreni studio od 14. ožujka ugošćuje avangardnu zagrebačku instrumentalnu grupu Šumovi protiv valova. Šumove čine Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Ivan Čadež i Jerko Jurin koji na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već desetak godina.

U njihovom suvremenom zvukovnom kolažu isprepliću se slobodni disonantni zvučni krajolici nastali na tragu musique concrete, klasičnih proto-elektronskih glazbenih kompozicija i izvorne psihodelične glazbe 1960-tih s perkusivnim, pulsirajućim, ritmičnim i plesnim strukturama svojstvenim kraut rock glazbi te melodičnim pasažima koji odražavaju estetiku modernijih glazbenih strujanja.

Intimni galerijski prostor otvoren za improvizacije i eksperiment postat će savršena kulisa za bend čije djelovanje obilježavaju improvizacije te slobodna i spontana svirka. Tijekom boravka umjetnici će se inspirirani novonastalom situacijom posvetiti traganju za novim formama i načinima njihovog objedinjavanja u nove zvučne slike. 

Otvoreni studio bit će otvoren za posjetitelje u prethodno najavljenim terminima. Završna izvedba održat će se 25. ožujka s početkom u 20 sati.


Povezano