Različiti umjetnički mediji

četvrtak, 02.08.2018. - petak, 17.08.2018.
Negative1_silba_630

Kulturne aktivnosti na Silbi u organizaciji SEA Silba Environment Art nastavljaju se i u kolovozu. U petak, 3. kolovoza počinje radionica za djecu Male tajne šahtofona u sklopu projekta GEA Garbage Epic Art  koju vode avangardni umjetnici Damir Bartol Indoš, Tanja Vrvilo i Damir Prica Kafka.

Već tradicionalno Kino pod zvijezdama, u suradnji s dugogodišnjim partnerom, Kinom Mediteran, 3. kolovoza na Silbu dovodi jedan od najvećih ovogodišnjih filmskih hitova Osmi povjerenik, a 8. kolovoza otvara se izložba fotografija Marijana Blažine Dobra voda, nazvana po legendarnom kampu koji je na Silbi, uz istoimenu uvalu, bio aktivan sedamdesetih godina. 

Tijekom kolovoških dana na Silbi će gostovati i nekoliko predstava suvremenog teatra i plesa. Prva od njih na rasporedu je 9. kolovoza, interaktivna virtualna uspješnica ljubljanskog Mini teatra Palčica, za djecu i sve one koji se tako osjećaju, a 13. kolovoza imat ćemo priliku pogledati dramsku predstavu Da kraj bude lijep u režiji Ivice Buljana i izvedbi Roberta Waltla, autora Mohameda El Khatiba.

Suvremeni ples dolazi na red 16. kolovoza izvedbom plesne predstave Love will tear us apart, čiji su autori Saša Božić i Petra Hrašćanec, prvi dio trilogije o odnosu suvremenog plesa i specifičnog žanra pop-glazbe, solo je kreiran za izvođačicu Petru Hrašćanec. Sam rad žanrovski vrluda između rock-koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa. 

Jedini koncert koji SEA Silba Environment Art organizira ovo ljeto na Silbi je koncert benda Lice Mista iz Preka. Eksperimentalni bend Lice Mista po svojoj vokaciji je akustično orijentiran bend s primjesama psihodelije, folka i post-punka. Može se reći da je statement benda; stvaranje nepopularno “popularne glazbe” koja kao takva treba opstati.

I, za kraj ljeta, urednici prvih otočkih novina Crtice s otoka, Natasha Kadin i Bojan Krištofić, idu ih prezentirati na susjedni Olib  18. kolovoza, a u rujnu novine će biti prezentirane u Zadru u sklopu jedinog gradskog književnog festivala, Kalibar bestivala.


Povezano