Javna knjižnica

utorak, 26.05.2015. - petak, 12.06.2015.
public_library_630

Galerija Nova, 27.svibnja-13.lipnja

U razdoblju od 27. svibnja do 13. lipnja u Galeriji Nova Što, kako i za koga/WHW i Multimedijalni institut organiziraju izložbu, radionicu i konferenciju o umjetnosti kao infrastrukturi znanja te aktivaciji materijala taktičkih arhiva i slobodnih digitalnih zbirki u široj društvenoj borbi. Izložba je nastavak njihove dosadašnje suradnje, predstavljene na međunarodnim izložbama Draga umjetnosti u ljubljanskom MSUM-u i Calvertu 22 u Londonu, Stvarno korisno znanje u Muzeju Reina Sofía u Madridu te na izložbi u štutgartskom Kunstvereinu. U Galeriji Nova bit će predstavljeni taktički arhivi MayDay Rooms iz Londona, Učitelj neznalica i njegovi komiteti iz Beograda, slobodni digitalni repozitoriji Library Genesis, Aaaaarg.org, Katalog oslobođenih knjiga (K_O_K), (Digitalizirani) Praxis, digitalizirani opus Midnight Notes Collective te Textz.com i digitalnim repozitorijima UbuWeb i Monoskop.

Tijekom trajanja izložbe u Showroomu Galerije Nova na raspolaganju će biti selekcija knjiga vezanih uz pitanja knjižnica, razvoja informacijskih znanosti, medijske teorije i zajedničkih dobara na posudbi iz Medijskog arhiva Multimedijalnog instituta.

U sklopu izložbe, od 4. do 6. lipnja, bit će održana konferencija u kojoj će sudjelovati umjetnici, hakeri i aktivisti koji grade infrastrukture za razmjenu znanja te aktiviranje materijala u promjeni društvene zbilje. Sudjeluju Marcell Mars i Tomislav Medak, Alberto Manguel, María G. Perulero i Celia Gradín, Anthony Davies i Rosemary Grennan, Noa Treister, Dubravka Sekulić, Sean Dockray, Dušan Barok, Sebastian Lütgert i Jan Gerber, Femke Snelting. Također, Kenneth Goldsmith će, osim predavanja, održati i radionicu pod nazivom Kako gubiti vrijeme na internetu gdje će se od polaznika očekivati da šest sati bulje u ekran i komuniciraju isključivo preko chatova, botova, društvenih mreža i mailing lista. Rok za prijave je 30. svibnja.

Više o izložbi, konferenciji i prijavama za radionicu potražite na službenim stranicama Multimedijalnog instituta.


Povezano