Godina rođenja jedne revolucije

utorak, 13.09.2016. - utorak, 13.09.2016.
generacija_68_630

“Pomisao da je drugačiji svijet moguć u domaćem je društveno-političkom životu već dulje vrijeme utočište još tek luđaka i posrnulih emigranata. Ipak, negdje na pola puta između rovova 1945. i devedesetih, na ničijoj zemlji, očnjacima povijesti još uvijek odolijeva 1968., nebrojeno puta opjevana, uknjižena, filmovana – godina rođenja jedne revolucije, i mitova o njoj.

Generacija ’68. Nenada Puhovskog, u filmskom i ljudskom izdanju, jedan je od mogućih drugačijih svjetova – a u Močvari ćemo u društvu autorskog i protagonističkog tima (obitelji?) razgovarati o snazi, potencijalima i posrtajima “1968.” – o njezinim odbljescima pola stoljeća poslije, o ostacima ideja, ideala i revolucija koji se mjere filmskom vrpcom. Što je nama 1968. i što smo mi njoj? Koje nam lekcije revolucije dijele o zajednici, i o nama samima? Kako se oblikuju revolucije ispred i iza kamere, kako se kali(o) autodoks?

Redatelj, autor i producent Nenad Puhovski nedavno je u Motovunu nagrađen za “pola stoljeća izdržljivosti” u hrvatskoj kinematografiji, u Močvari u srijedu, 14. rujna u 20 sati doznajte je li mu to moglo uspjeti bez molitve i ilegalnih supstanci.

Filmske večeri u Močvari vodi i moderira Mima Simić


Povezano