Eksperimentalno čitanje narodne glazbe

nedjelja, 21.01.2018. - petak, 16.02.2018.
otvoreni_studio_GMK

Od ponedjeljka, 22. siječnja do subote, 17. veljače u Galeriji Miroslav Kraljević u sklopu rezidencijalnog programa Otvoreni studio gostuje glazbenik Bebè Na Volè u suradnji s plesnom umjetnicom Selmom Banich.

Za vrijeme rezidencije prostor Galerije postaje otvoreni radni i istraživački prostor, a njezin kraj se obilježava javnom izvedbom.

Adam Semijalac, zagrebački blues glazbenik poznatiji kao Bebè Na Volè, jedan je od najvažnijih pripadnika nezavisne glazbene scene. Kao eksperimentator neprekidno surađuje s drugim umjetnicima te piše i izvodi glazbu za ples, kazalište i film. Kao svestrani istraživač tradicionalnog delta bluesa, Bebè Na Volè autorsku glazbu godinama stvara, snima i izvodi po do-it-yourself principima, nastavljajući povremeno istraživati i glazbenu baštinu svojih slavonskih i dalmatinskih korijena. 

Višetjedni boravak u Otvorenom studiju Galerije Miroslav Kraljević prilika je za studiozniji pristup istraživanju folklornog nasljeđa – narodnog bluesa – i u narodu s njim povezanim običajima. U istraživačko-studijskom radu te u stvaranju privremene čitaonice i slušaonice u prostoru galerije Adamu će se u Otvorenom studiju pridružiti Selma Banich koja, iako sama ne izvodi glazbu, inspiraciju često pronalazi u anarhističkim, radničkim i feminističkim pjesama. 

Istraživački, izvođački i slušateljski prostor Otvorenog studija bit će otvoren svima koji su zainteresirani za susret s eksperimentalnim, eklektičnim čitanjem hrvatske narodne glazbe i s njom povezanim bluesom. Radni proces planira se privremeno zaokružiti izvedbenim događajem u galeriji koji će se održati 17. veljače s početkom u 20 sati.

Otvoreni studio bit će moguće posjetiti u prethodno najavljenim terminima, a više informacija bit će dostupno na Facebook stranici događanja.


Povezano