Tjelesno, emocionalno i intelektualno artikuliranje

srijeda, 06.06.2018. - ponedjeljak, 18.06.2018.
2018_KRILA_edu_program_630

Od 7. do 19. lipnja u Palachu, HKD/u na Sušaku i Filodramatici odvijaju se završne prezentacije Kazališnih radionica KRILA, edukacijskog ciklusa 2017./2018.

Od 2011. umjetnička organizacija Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA provodi redovni edukacijski program kazališnih radionica za djecu mlade i odrasle. Svrha ovoga programa je doprinijeti unaprjeđenju osobnog i profesionalnog razvoja djece, mladih i odraslih kroz edukativne kazališne sadržaje koji odgovaraju njihovim potrebama, oslanjajući se na prakse kazališta koje su suvremene, suradničke, angažirane i inkluzivne. Polaznici su ravnopravni sudionici u kreativnom procesu i bave se temama koje su njima relevantne, artikultirajući se tjelesno, emocionalno i intelektualno.

U četvrtak, 7. lipnja u 20 sati u Palachu izvodi se predstava Crni cjelov istine. Janko Polić Kamov nakratko oživljava kako bi današnjoj “Kont” generaciji objasnio kako se živi istina, nagon i strast. Polaznici kazališnih radionica KRILA za mlade stvaraoce i odrasle ove sezone čitali su i živjeli Kamovljeva djela. U završnoj izvedbi spremili su kombinaciju fiktivne dramske predstave i stvarnih pisama i pjesama. Što je kod njih izazvala iskra riječkog bunta, otpora i opozicije pogledajte u njihovoj završnoj izvedbi.

Predstava Kad lutke sanjaju na redu je 14. lipnja u 20 sati u HKD-u na Sušaku. Kad lutke sanjaju je predstava koja na ironičan i svjestan način prikazuje deset čovjekolikih lutaka koje su zarobljene u svojim nesvjesnim sudbinama. Karikiranjem određenih učestalih obrazaca ponašanja, otkrivaju se neke neizrečene istine. Akteri su zatočeni na vrtuljku nesretnih događaja od kojih su njihovi životi satkani, a jedini mogući izlaz pronalaze u igri i plesu.

Predstave polaznika Suvremeno kazalište za djecu, Čarobni plašt i Vremeplov na rasporedu su u nedjelju, 17. lipnja u 17 i 19 sati u Filodramatici.

Najmlađi polaznici edukacijskog programa KRILA u dobi od 6 do 10 godina iskušali su se u improvizacijama i autorskom kazalištu i izmislili svoje likove poput razmaženog kraljevića i njegove mamice, poslušnog čarobnjaka, dvije sestrice princeze koje se stalno svađaju, ali se ipak jako vole, te raspjevane i hrabre male junake u liku dječaka i djevojčice. S puno humora i dječje razigranosti ispleli su nam priču oko motiva čarobnoga plašta.

Stariji polaznici edukacijskog programa KRILA u dobi od 10 do 13 godina bavili su se temom bullyinga i vršnjačkog nasilja. Grupa bulija i njihova žrtva spletom okolnosti vrati se u prošlost gdje se nađe u veselom okruženju cirkusanata koji se na jednostavan i kreativan način zabavljaju, međusobno podržavaju i prihvaćaju, dok kad zavire u blisku budućnost susreću svoju žrtvu kao znanstvenika koji je izumio anti-bully robote. Vraćaju se u sadašnjost preobraženi iskustvima toga putovanja i odlučni da nešto promijene. 

Predstava Feniks polaznika Suvremeno kazalište za mlade na rasporedu je 18. lipnja u 19 sati i 19. lipnja u 18 sati u Filodramatici. Feniks je autorska kazališna predstava polaznika kazališnih radionica KRILA za mlade u dobi od 14 do 17 godina. Rad na predstavi inspiriran je činjenicom da je od 38 kazališta ili građevina u kojima su tijekom povijesti bili uređeni scenski prostori u Rijeci, do danas preživjelo njih trideset. Od ovih trideset se svega četiri koriste kao stalni kazališni prostori. Predstavu nose likovi ili duhovi koji kao da su zapeli u prostoru napuštenog kazališta i svako od njih u nekom svom vremenu. Napušteno kazalište je riječki Teatro Fenice, a tračak nade donose skvoteri, studenti koji tu počinju raditi na svojoj diplomskoj predstavi. 

Cijena ulaznice je 20 kuna, a blagajna se otvara sat vremena prije početka predstave na mjestu izvedbe. Ulaznice možete rezervirati na mail adresi  ili broju telefona: 091 579 35 95. 

Više informacija potražite na službenoj stranici organizacije. 


Povezano