PechaKucha Night Zagreb

srijeda, 11.04.2012. - srijeda, 11.04.2012.
PechaKucha_630

PechaKucha Night su vremenski limitirane neformalne prezentacije kroz koje različiti kreativci u jednoj večeri svojim pričama inspiriraju publiku, a nastale su prije osam godina u Japanu te se do danas proširile na preko 500 gradova diljem svijeta. U Zagrebu od početka 2009. ova događanja okupljaju sve veći broj publike, a održavaju na različitim lokacijama. Svatko tko se predstavlja smije koristiti točno 20 fotografija i ima 20 sekundi za priču o svakoj od njih, odnosno točno 6 minuta i 40 sekundi prije nego što na red stiže sljedeći prezenter.

Publici će se ovaj put predstaviti: Analog: Dafne Berc & Luciano Basauri, arhitekti koji stoje iza projekata kao što su Sava svima! i Zagrebački urbani mobilijarij; Dana Budisavljević, redateljica dokumentarnih filmova i dobitnica nagrade publike na ovogodišnjem ZagrebDoxu; Dunja Janković, višestruko nagrađivana autorica nezavisnog stripa i jedina Hrvatica s diplomom devete umjetnosti; Galerija Greta, zagrebačka galerija s ponešto drugačijim galerijskim konceptom; Goran Ferčec, pisac i dramaturg, jedan od pokretača Dramaturškog kolektiva za afirmaciju suvremenog dramskog teksta mladih i neafirmiranih autora; Igor Kuduz, priznati vizualni umjetnik i grafički dizajner koji u svom umjetničkom radu većinom koristi fotografiju i video; Ivor Martinić, mladi književnik, dobitnik nagrade Marin Držić, čija je jedna od drama postavljena i u Londonu;  Koraljka Vlajo, kustosica Muzeja za umjetnost i obrt; Marijan Crtalić, vizualni umjetnik poznat po provokativnim video radovima i performansima, Romina Mejak, mlada oblikovateljica nakita; te Sindikat biciklista. Voditelji programa su glumci ansambla ZeKaeMa, Nina Violić i Vedran Živolić.

PechaKucha Night Zagreb organiziraju Lana Cavar, 3LHD, Komakino i Rasadnik Bruketa&Žinić. Projekt su podržali Zagrebačko kazalište mladih, AVC Zagreb te Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.

Ulaz je slobodan i moguć već od 20 sati, dok je početak sat kasnije a nakon prezentacija slijedi tulum uz glazbenu podlogu DMSR DJs Labosh & Qwerty.

 


Povezano