Otvoreni studio: tonota

Zagreb, GMK
srijeda, 15.02.2023. - petak, 03.03.2023.

Tijekom veljače umjetnica Ivona Eterović / tonota koristi prostor GMK kako bi istraživala preplitanje crta ličnosti i eksperimentalnog zvuka. 

Polazna točka rada Glazbeni portreti je istraživanje mogućnosti prikazivanja karaktera osobe kroz umjetničku formu eksperimentalnog zvuka. Umjetnica polazi od radova A musical portrait of Chuck Close Philipa Glassa i De Kooning Mortona Feldmana te u njima pronalazi inspiraciju za metodološki pristup i razvoj projekta. Jednako tako oslanja se i na postmoderni pogled na identitet: identitet se ne doživljava kao statična cjelina već niz fragmenata u stalnom procesu razvoja. 

Otvoreni studio moguće je posjetiti u tri termina: 15. veljače, 22. veljače i 3. ožujka 2023.

U prvom terminu umjetnica će predstaviti svoj dosadašnji rad te približiti publici psihologiju ličnosti te načine njezinog testiranja. Drugi i treći termin rezervirani su za različite faze testiranja kontinuuma zvuka temeljene na dobivenim rezultatima testova ličnosti i njihovih interakcija.

Tijekom Otvorenog studija zainteresirani su pozvani javiti se umjetnici ako žele sudjelovati u nastajanju projekta. Više informacija o terminima i ostalim detaljima objaviti ćemo uskoro.

Ivona Eterović (tonota) glazbena je producentica, kompozitorica i psihologinja iz Zagreba. Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2018. godine. Na akademiji UNITED POP u Zagrebu je 2020. godine završila modul Electronic music producer. U 2022. godini, Ivona u suradnji s varboskom i Filipom Pacakom, na ZEZ festivalu prezentira rad Interferencije, prvo u obliku eksperimentalnog filma, a zatim u vlastitoj produkciji u obliku A/V multichannel performansa u Pogonu Jedinstvo.


Povezano