Novi obrasci djelovanja

petak, 20.02.2015. - petak, 20.02.2015.
dina_karadzic_630

Završni dan Otvorenog studija Dine Karadžić, u subotu, 21. veljače, u 19 sati, u Galeriji Miroslav Kraljević, bit će prilika za razgovor s umjetnicom i predstavljanje projekta net.cube kustosica Irene Borić, Renate Šparade i Martine Kontošić koje su tri tjedna dijelile prostor G-MK. Galerija je pretvorena u svojevrsni radni prostor u kojem je osim internetske komunikacije omogućena i komunikacija uživo. I kustosice i umjetnica su se bavile istaživanjem područja vlastitih interesa, a često su se međusobno upuštale u raspravu oko pojedinih tema iz teorije i prakse.

Projekt net.cube koji je započeo u siječnju 2015. godine osigurava uvjete za umjetničke internetske projekte i poticanje domaćeg internetskog stvaralaštva te njegovo kontekstualiziranje i mapiranje. Tematski fokus projekta je razgradnja digitalne “bijele kocke”. Program se ostvaruje na dvije razine – kao internetska galerija (u nastajanju) i diskurzivni program koji započinje istraživačkom fazom, a gostovanje u G-MK njezin je početak.

Dina Karadžić je završila kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a trenutno se bavi online ekperimentiranjem kroz korištenje različitih digitalnih alata: “Racionalizirajući vlastitu ulogu u ustaljenim kulturnim modelima te njihovu potencijalnu (auto)opstrukciju, u potrazi sam za novim obrascima kulturnog djelovanja, koji češće uključuju direktno sudjelovanje u otvorenom prijenosu i stvaranju suvremenog kulturnog kapitala, negoli fizički (tržišni) objekt”.

Autorice i koordinatorice projekta, koji je u 2015. dijelom Centra za dramsku umjetnost, jesu Renata Šparada, Irena Borić i Martina Kontošić.

 


Povezano