Kako raditi zajedno

utorak, 20.11.2018. - srijeda, 21.11.2018.
uradimo_zajedno_630_ FOTO: Nina Klarić

Zaklada “Kultura nova” poziva na predstavljanje publikacije Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj, koje se u srijedu, 21. studenog u 19 sati održava u prostoru riječke Filodrammatice, a dan poslije, 22. studenog u 12 sati u Dnevnom boravku Rojca u Puli. 

Zbornik u oba grada predstavljaju dr. sc. Dea Vidović (upraviteljica Zaklade “Kultura nova” i urednica zbornika) i Davor Mišković (član istraživačkog tima projekta o sudioničkom upravljanju). U Rijeci će na predstavljanju sudjelovati i Luka Rodela (predsjednik i koordinator SU Molekula), a u Puli Dušica Radojčić (predsjednica Koordinacije Društvenog centra Rojc).

Zaklada “Kultura nova” zbornik je objavila u okviru dvogodišnjeg projekta Approaches to Participatory Governance of Cultural Institutions koji je provodila uz podršku UNESCO-vog Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD). Pored širokog teorijskog obuhvata i analize koncepata, kao što su sudjelovanje u kulturi, decentralizacija, lokalni razvoj i sudioničko upravljanje u kulturi, zbornik je uključio i sedam studija slučajeva kojima je obuhvaćeno sedam različitih modela sudioničkoga upravljanja društveno-kulturnim centrima koji se razvijaju u različitim dijelovima Hrvatske: Društveno-kulturni centar Lazareti u Dubrovniku, Društveni centar Čakovec u Čakovcu, Društveno-kulturni centar u Karlovcu, Molekula u Rijeci, Društveni centar Rojc u Puli, Dom mladih u Splitu te Pogon-Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade u Zagrebu.

Zbornik je dizajnirao Dario Dević, a na promociji će se moći preuzeti i besplatan tiskani primjerak knjige.


Povezano