Ekstrahiranje dokumentarnog materijala

utorak, 27.02.2018. - utorak, 27.02.2018.
Radionica_kreativnog_dokumentarizma_foto_Damir_Zizic (1) FOTO: Damir Žižić

Prezentacija rezultata radionice Alati za stvaranje dokumentarnih projekata održava se u srijedu, 28. veljače u 19 sati u Velikoj dvorani Teatra &TD.

Petodnevna radionica bila je organizirana kako bi ponudila nove perspektive u odnosu na to kako percipiramo našu okolinu kao potencijalni materijal za našu umjetničku praksu. Radionica se bavila različitim načinima ekstrahiranja dokumentarnoga materijala, i mijenjajući mu kontekst i prezentaciju, ispitivala je granicu između stvarnosti i fikcije. Cilj je bio istražiti različite konceptualne i praktične pristupe pojmu dokumentarnog, gdje se od polaznika očekivalo da u njoj sudjeluju kao ravnopravni suradnici i koautori. Voditelji radionice bili su Hedvig Biong, Pablo Castilla i Niko Hafkenscheid, a polaznici Nikolina Anković, Boris Barukčić, Irena Čurik, Teuta Gatolin, Ivor Glavaš, Judita Horvatinović, Tea Kantoci, Vedran Senjanović, Sara Simić i Klara Šimunovic.

Radionica je održana u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i u sklopu europskoga projekta Apap – Performing Europe 2020, sufinancirano sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

Ulaz je besplatan.


Povezano