Društveno poduzetnički generator

četvrtak, 17.12.2015. - četvrtak, 17.12.2015.
drustveno_poduzetnicki_generator_630

U petak, 18. prosinca, u Galeriji SKC (OKC Palach), s početkom u 19 sati, održava se predstavljanje online platformi Društveno poduzetnički generator i OCD-a mladih i za mlade na području PGŽ-a, pod nazivom Platforme za razvoj društvenog poduzetništva i umrežavanje mladih: predstavljanje uz maneštru.

“Nakon nekolicine edukativnih radionica, konferencije o društvenom poduzetništvu, mapiranja potrebnih preduvjeta za razvoj poduzetničkih aktivnosti ali i razvoja zasebnih poslovnih pothvata, dolazimo do finalnog produkta projekta Društveno poduzetnički generator.  U suštini, za sam kraj predstavljamo web platformu za razvoj društvenog poduzetništva kao diseminacijskog alata koji na jednostavan i pregledan način nudi sve potrebne informacije koje će budućim i sadašnjim korisnicima projekta te svim ostalim zainteresiranima ponuditi mogućnost pružanja pomoći pri realizaciji poduzetničkih pothvata u nastajanju. Društveno poduzetnički generator projekt je Rojca i Molekule.

Uz društveno poduzetničke inicijative predstavit ćemo aktivnosti projekta Čujemo s(v)e vidimo – mladi za mlade na području PGŽ, koji ujedinjuje područja udruga koje su nositeljice projekta; glazba (Ri Rock) i vizualna kultura (Kombinat). Održat će se koncert mladih bendova na kojem će nastupiti polaznici Music Box radionica u organizaciji Ri Rocka.

Posebno će biti predstavljena online platforma koja je nastala kao rezultat druženja predstavnika udruga mladih i za mlade – a na kojima se razgovaralo o problemima, ciljevima, težnjama i potrebama u dosadašnjem radu istih. Online platforma potiče promociju (vidljivost djelovanja), razvoj kapaciteta, te održivost partnerstva i suradnje udruga mladih i za mlade na području PGŽ-a.

Osim prezentacije web platformi, degustirati ćemo i uradi sam biodinamičku maneštru od namirnica ustupljenih od OPGa GRDIĆ. Članovi riječkog kreativnog kolektiva KOMBINAT pokazat će nam vlastito kulinarsko umijeće, nastavljajući uhodanu praksu prezentacije zdrave i ukusne hrane malih, našem oku nevidljivih gospodarstava”, piše u najavi događaja.

Više informacija potražite ovdje.


Povezano