Olga Majcen Linn: Galerija VN – hibridni prostor za smjele ideje

Koprivnica, AK galerija
srijeda, 22.02.2023.
Galerija VN / Facebook

U srijedu, 22. veljače u 18 sati u koprivničkoj AK galeriji održat će se predavanje Olge Majcen Linn Galerija VN – hibridni prostor za smjele ideje, kao i predstavljanje monografije Galerija VN – prvih pedeset godina.

Galerija VN u Zagrebu jedinstven je i zanimljiv galerijski fenomen, hibridni prostor iznikao iz mreže Knjižnica Vladimira Nazora, smješten na zagrebačkoj Ilici koji djeluje u području izlaganja suvremene umjetnosti već pedeset godina.

Galeriju VN, čija je monografija objavljena prošle godine, predstavit će kustosica i voditeljica Galerije VN, Olga Majcen Linn, koja će nas provest kroz povijest ovog specifičnog i hibridnog izložbenog prostora.

Razotkrivajući brojne ideje koje stoje iza galerijskog projekta, monografija Galerija VN – prvih pedeset godina koja se predstavlja ovom prilikom, obuhvaća tekstove Svjetlane Ciglar, Vesne Čabrić, Darka Fritza, Ante Rašića i Mirne Rul, intervjue s Vesnom Čabrić, Borisom Greinerom, Danielom Kovačem, Miranom Klišmanićem i Sunčicom Ostoić, spomenar s anegdotama i prisjećanjima brojnih umjetnika koji su u Galeriji izlagali te grafički prikaz galerijskih statistika Mihaela Gibe.

Predavanje je dio teorijsko-edukativnog programa AK galerije koji je ove godine posvećen temi umjetnosti u zajednici kroz djelovanje galerija/knjižnica. Program propituje otvara li ovakva vrsta “hibridnih” prostora mogućnost za aktivnije sudjelovanje cijele zajednice u suvremenim umjetničkim praksama te što takav, posjetiteljima otvoreniji, pristup čini za lokalnu zajednicu.


Povezano