Nastanjivanje dugog trajanja

četvrtak, 04.04.2019. - četvrtak, 04.04.2019.
Adam Szymczyk_630FOTO © Dorian Batycka,Vanessa Gravenor

U petak, 5. travnja, u sklopu WHW Akademije, u net.klubu MaMa s početkom u 19 sati održava se predavanje poljskog kustosa i kritičara Adama Szymczyka.

Predavanje pod naslovom documenta 14: 6. travnja – 17. rujna 2017. održava se ususret drugoj obljetnici izvedbe koja je otvorila documentu u Ateni te nešto više od godinu i pol od kad je druga iteracija projekta završila u Kasselu, nakon čega je uslijedila žestoka rasprava o dugu i krizi. 

Ovaj zajednički napor brojnih umjetnika, pisaca i kustosa, kojem je prethodilo nekoliko faza javnih manifestacija u oba grada, bio je ogroman i višeslojan poduhvat koji nastavlja odjekivati radovima njegovih protagonista i onih koji su ga pratili. “Izbjegavajući logiku singularnog događanja, documenta 14 pokušala se otvoriti temporalnostima, omogućiti drugačije načine razumijevanja lokacije i prostora, ponuditi mogućnosti nastanjivanja dugog trajanja – u višestrukosti fragmentarnih iskustava, intervala i razasutih percepcija”, navodi se u najavi događaja.

Adam Szymczyk,umjetnički direktor documente 14 u Ateni i Kasselu 2017., boravi u Zagrebu kao jedan od profesora na WHW Akademiji, a nedavno je imenovan i predavačem na projektu Principle of Equality – Open Studio na Akademiji lijepih umjetnosti u Beču.


Povezano