Zbeletron: 15. rođendan

Zagreb, Peti Kupe
subota, 20.04.2024.
FOTO: ferrari rot

U subotu, 20. travnja, s početkom u 23 sata, u zagrebačkom Petom Kupeu, Zbeletron organizira proslavu 15 godina djelovanja pod nazivom 15 godina Zbeletrona. Na partyju će nastupiti DJ umjetnice NIKS, ferrari rot, Elena Mikac i Doxia.

Elena Mikac mlada je DJ-ica nove generacije koja je na scenu stupila 2020. godine. Kreativni je dio ekipe iza labela Dobar House, a sve veći interes za njezinim angažmanom opravdava njen široki opus sve od housea do minimala i techna uz mnoge podžanrove.

NIKS inspiraciju crpi iz okoline u kojoj je odrasla, u jugoistočnom Londonu, boravkom u Bathu i dubokim afinitetom prema Berlinu, kojeg smatra svojim drugim domom. Pod utjecajem različitih iskustava tijekom formativnih godina, njezin glazbeni stil ostaje čvrsto ukorijenjen u undergroundu.

DJ umjetnica ferrari rot često pretvara plesne podije u trkaće staze. Suosnivačica je berlinskog plesnog i drag kolektiva Dimenzione Danza te slijedi različite žanrove plesne glazbe u svojim DJ setovima: od dubokog groovea do oštrih ritmova.

Doxia je stala za DJ pult prije 9 godina, a od tad je nastupala na brojnim eventima, festivalima, ili kroz matični kolektiv Schlag koji je objedinjavao partije kao sigurno mjesto za LGBTIQ zajednicu. Doxia je također više godina držala radionice za žene u sklopu Zbeletronovih DJ radionica.

Svi prihodi od prodaje ulaznica direktno se koriste za podršku zajednici, kroz donacije i organizaciju besplatnih radionica i događanja. Bez obzira na rodne i seksualne identitete, Zbeletronova vrata su uvijek otvorena za sve pripadnike_ce LGBTIQ+ zajednice i njihove podržavatelje_ice.

Ulaznice u pretprodaji koštaju 12 eura.

Više detalja o događaju pronađite ovdje.


Povezano