Vidim šumu, pišem pašnjak

Brionsko priobalje
subota, 26.08.2023. - utorak, 29.08.2023.
FOTO: Elmar Zenner / Wikimedia Commons

Projekt Vidim šumu, pišem pašnjak u formi autobusne ture, koja je otvorena za zainteresirane, istražuje prostorne probleme brionskog priobalja: poteza od Vodnjana, preko Peroja i Mandriola do Betige i Barbarige. Ovaj obilazak brionskog priobalja organizaju Marta Baradić i Katerina Duda, a održat će se 26. i 29. kolovoza s polaskom u 18 sati iz Vodnjana. Za dolazak se potrebno najaviti na mail katerinaduda@gmail.com, uz naznaku za koji termin se prijavljujete.

Vožnja je zamišljena kao “obilazak nalik turističkima, umjetničko istraživanje, lecture performans ili audio vožnja, zatim akcija i simboličko zauzimanje. Dok autobusom prolazimo kroz ceste i makadame, promatramo tipove gradnje, vegetaciju, građevinske i geodetske manevre, luksuzne vile i bespravna naselja. Promatramo koliko se i na koji način krajolik mijenja u posljednjih desetak godina”, stoji u najavi.

Naziv rada Vidim šumu, pišem pašnjak autorice su posudile iz jednog novinskog članka i odnosi se na prevaru u kojoj sudjeluju geodeti_kinje i vlasnici_e zemlje, a koja omogućuje krčenje šume zbog unosnije parcelizacije i prodaje zemlje.

Obilazak će se snimati za proizvodnju materijala koji će se koristiti za daljnji razvoj rada. Obilazak uključuje i kupanje na prisvojenoj plaži, stoga organizatorice pozivaju zainteresirane da ponesu kopaće kupaće kostime i ostale rekvizite za kupanje i zauzimanje plaže.


Povezano