Uska grla lokalnih radija

srijeda, 12.02.2014. -
radio_kamera_630

Povodom Svjetskog dana radija, GONG u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom organizira okrugli stol o pluralizmu i vlasništvu medija kroz slučaj lokalnog radijskog tržišta Uska grla lokalnih radija u Hrvatskoj.  

Okrugli stol će pozdravno otvoriti Luko Brailo, član Vijeća GONG-a i član Izvršnog odbora Hrvatskog novinarskog društva te Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva. 

Natalia Mirković, pravna savjetnica GONG-a i Danela Žagar, stručna suradnica GONG-a predstavit će rezultate analize o trendu umrežavanja lokalnih radija u Hrvatskoj kao podlogu za raspravu o preporukama za poticanje kvalitetnijih standarda transparentnosti, efektivniju implementaciju i nadzor primjene zakonskih obaveza o transparentnosti vlasništva radija.

Osim predstavnika novinara i radijskih nakladnika te organizacija civilnog društva, o problemima transparentnosti vlasništva radija raspravljat će i predstavnici nadležnih institucija. 

Okrugli stol će se održati u četvrtak, 13. veljače 2014. od 10 do 12 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva (Perkovčeva 2, Zagreb).


Povezano