Radnopravnost 2023. – Radno mjesto ponosno na raznolikost

Zagreb, HUB385 i Online
četvrtak, 07.12.2023. - petak, 08.12.2023.

Udruga K-Zona, nakladnik portala VoxFeminae, poziva na konferenciju Radnopravnost 2023. – Radno mjesto ponosno na raznolikost koja će se održati 7. i 8. prosinca, uživo u prostoru HUB385 (Franje Petračića 6, Zagreb), te online putem Zoom platforme. Konferencija je dio aktivnosti projekta Radnopravnost za sve! kojeg financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Prvog dana konferencije fokus će biti na praksama uključivosti i raznolikosti koje provode poslodavci u privatnom i javnom sektoru u Hrvatskoj i Sloveniji, dok će glavne teme drugog dana konferencije biti usmjerene na najbolje prakse sindikata i zaštitu prava LGBTIQ+ radnika_ca, osnaživanje LGBTIQ+ zaposlenika_ca kao i međusekotrsku suradnju organizacija civilnog društva i poslodavaca te izazove s kojima se na radnom mjestu i prilikom zapošljavanja susreću trans, inter i rodno varijantne osobe.

Na konferenciji će izlaganja održati stručnjakinje i stručnjaci te predstavnice i predstavnici poslodavaca, sindikata, relevantnih institucija i organizacija civilnoga društva iz Europe, koji aktivno djeluju u području ravnopravnosti LGBTIQ+ osoba na radnom mjestu i pri zapošljavanju.

“Vjerujemo da ova konferencija predstavlja odličnu priliku za profesionalni razvoj, razmjenu znanja i iskustava kao i jače povezivanje svih sudionika_ca, te da će doprinijeti razvoju i primjeni politika i praksi kojima je cilj stvaranje uvažavajućih i sigurnih radnih mjesta za LGBTIQ+ osobe”, poručuju organizatorice_i.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, ali je potrebno ispuniti obrazac za prijavu. Program konferencije kao i obrazac za prijavu možete pronaći ovdje. Krajnji rok za prijavu je 4. prosinca u podne. Službeni jezik konferencije je engleski, a osiguran je simultani prijevod s engleskog na hrvatski jezik na platformi Zoom.


Povezano